LUCIDNI snovi

Autor ivana88 | 9 Nov, 2009

  S obzirom da većinu ljudi zanimaju lucidni snovi, može se reći da su to snovi kod kojih smo u toku sna svesni da sanjamo, budni smo u snu i kontrolišemo san, usmeravamo ga, biramo i naglašavamo (ponavljamo) pojedine scene, kao što se čini prilikom snimanja televizijskih emisija ili filma.

  Najblaži opis onome što se događa bio bi kao da gledamo film ili pozorišnu predstavu i povremeno po svojoj želji, menjamo pojedine scene ili kulise, ponavljamo dijaloge...Čudno zar ne? Drukčije rečeno, mi svoju budnu svest dovodimo u onu realnost u kojoj se nalazi san, a odatle je projektujemo po želji s ambijentom i svim događajima sna. Samu reč "projektujemo" treba shvatiti šire. Naša individualna svest i psiha nemaju granica i rastu izvan našeg i njihovog sopstvenog iskustva i formiraju različite verzije same sebe uključujući i nove "ličnosti".

  Lucidni snovi su vrlo pogodni za terapiju, naročito za (samoisceljenje), razvoj vidovitosti, telepatskih, bioenergetskih i drugih ljudskih potencijala. U ovakvim snovima se mogu vršiti razna istrayivanja, najlakše u razgovoru sa likovima iz sna. Lucidnim snom se može "režirati" neki novi san sa željenim završetkom. Praktično je i korisno da se ovo izvede pred buđenje, radi dobrog raspoloženja i optimizma, bar u početku dana. S dosta vežbanja, uz dobre namere, malo talenta i uz pomoć mašte ovakve snove možete kreirati i sebi i drugima.  


5 Komentari & 0 Trekbekovi od "LUCIDNI snovi"

  Nisam znala da postoji tačan naziv za takve snove ali znam da je mnogo dobar osećaj...!!!

  Autor tianaepo6808 10 Nov 2009, 12:53

  Zanimljivi su ovi lucidni snovi, sjajan text zaista...

  Autor sanovnik 25 Okt 2011, 02:21

  Super Vam je ovaj tekst

  vrnjacka banja smestaj
  vrnjacka banja privatni smestaj

  Autor vrnjacka banja 10 Nov 2011, 00:28

  Odlican clanak.
  bojanke za decu
  bojanke

  Autor pepa prase 19 Nov 2011, 12:40

  Bravo za clanak...
  Banje u Srbiji
  Banje Srbije

  Autor banja srbija 11 Dec 2011, 15:11
Dodaj komentar

Zapamti me